WELKOM OP TheGreenCat.nl 💚

Als je op deze site bent beland, is het waarschijnlijk omdat je katten hebt… of vrienden of familie hebt die katten hebben! En dat je, tenminste dat hoop ik, iets groener probeert te leven. Kleine stapjes tellen ook!

Ecologisch, biologisch, duurzaam, Fair Trade: deze woorden klinken als muziek in mijn oren en ik praat er graag over. Mijn doel? Proberen om met zijn allen, iets beter om te gaan met onze planeet. En omdat ik, waarschijnlijk net als jij, veel van katten hou, ga ik graag op zoek naar de leukste natuurlijke producten voor onze lieve viervoeters. Deze producten vind je in de webshop terug.

2.6 miljoen katten en precies zoveel kansen to go green!

In Nederland zijn er, voor zover we weten, zo’n 2.6 miljoen katten. Er is in ons land een enorme vraag aan kattenspullen. Van de hippe vilt kattenmand tot aan de biologisch afbreekbare kattenbakvulling, wij hebben veel nodig voor onze lieve poesjes. Daar is niets mis mee, zolang we proberen bewust te zijn met onze consumptie en zo duurzaam mogelijke spullen te kopen. Of zelf te maken! Daar zal ik een keer een artikel over schrijven 🙂

Duurzaam leven met katten… moeilijk en duur?

Duurzaam leven hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Ja, het kan soms wel iets duurder zijn op het eerste gezicht, maar laat je niet afschrikken door de prijs. Want het kan heel goed zijn dat het goedkope kattenspeeltje het na 2 weken al niet meer doet en daarnaast, misschien betaal je niet de hoogste prijs, maar de planeet wel…

Neem bijvoorbeeld deze handgemaakt Fair Trade speelmuis van schapenwol. Deze kost zonder twijfel meer dan een goedkoop plastic speeltje online gekocht op een Chinese website (om maar een voorbeeld te noemen). Maar wat je ervoor terugkrijgt is het zeker waard: je geeft je kat geen troep, die krijgt een leuk speeltje van zeer goede kwaliteit met ook nog eens een aantrekkelijke natuurlijke geur! De speelmuis is gemaakt van natuurlijke wol, die niet schadelijk zijn voor de natuur. En het ziet er ook nog mooi en hip uit in je woonkamer! Zonder te vergeten dat je met je aankoop, vrouwen in Nepal ondersteunt, die dankzij de verkochte vilten katten accessoires, mogen werken in goede omstandigheden.

Laat jouw mening horen!

Ieder zijn mening en zijn portemonnee en iedereen doet het op zijn eigen manier… Daarom ben ik benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën! Mis je een bepaald product in de collectie of heb je een vraag over de materialen? Stuur een bericht via de contactpagina of via Facebook, Instagram of mail… Ik neem snel contact met jou op.

Als oprichter van TheGreenCat.nl wil ik je van harte bedanken voor het lezen, voor jouw bezoek en voor elk stapje dat je doet op weg naar een groenere wereld samen met onze katten. Het is tijd om na te denken over hoe we met elkaar beter om kunnen gaan met onze planeet, onze mensen en onze natuur.

Liefs,
Emilie